У Карпатах iснує загроза утворення селей - ДСНС

У Карпатах iснує загроза утворення селей - ДСНС

Укрінформ
У зв'язку з очiкуваними сильними зливами на річках України прогнозується пiдйом рiвнiв води, в горах iснує загроза утворення селей.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

«За даними Укргідрометцентру, у зв'язку з очiкуваними сильними зливами 24 - 25 травня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра в межах Львiвської та Iвано-Франкiвської областей очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,5 - 1,5 м, на окремих дiлянках рiчок до 2,0 м над рiвнями 23 травня на 08:00 год. Мiсцями можливий вихiд води на заплаву. При сильних зливах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в горах iснує загроза утворення селей», - йдеться у повідомленні.

Водночас 24 травня у зв'язку з добiганням паводкової хвилі, на ділянці Днiстра Галич - Залiщики очiкується пiдйом рiвнiв води на 1,3 - 1,8 м над рiвнями на 8 год. 22 травня без загрози негативних наслідків.

Також 24-25 травня на рiчках Закарпатської областi очiкується пiдвищення рiвнiв води на 0,5-1,5 м., в нижніх течiях р. Боржава та р. Латориця - 2,0-3,0 м., з можливим виходом води на заплаву. В місцях сильних злив можливе: формування значного мiсцевого стоку із загрозою пiдтоплення понижених територій; швидкоплинне пiдняття рiвнiв води на малих водотоках на 0,5-1,0 м; утворення селевих потоків.

Зазначається, що в першiй половинi доби 24 травня на Днiстрi в створі поста Залiщики (Тернопiльська область) очiкується проходження максимального рівня паводку висотою 400 - 450 см над нулем поста (рiвень води на 8 год 23 травня становить 291 см) з максимальною витратою води 450 - 550 м3/с.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-