У Харкові вшанували пам'ять жертв політичних репресій

У Харкові вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Укрінформ
У Харкові поклали квіти до українсько-польського Меморіалу жертв тоталітаризму.

Церемонію приурочено до Дня пам'яті жертв політичних репресій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Меморіал жертвам тоталітаризму, до якого ми покладаємо квіти, знаходиться на місці масштабних розстрілів 1940 року, які забрали життя понад 4000 лише польських офіцерів. Сучасна українська держава засуджує будь-які прояви агресії у ХХI столітті. Український народ ціною життів тисяч патріотів сьогодні відстоює шанс на своє мирне майбутнє і майбутнє Європи", - зазначив заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

У церемонії взяли участь представники Харківської ОДА, Управління СБУ у Харківській області, прокуратури області, громадських організацій, керівники підприємств, духовенство.

Під час заходу проведено панахиду священиками православної церкви та молебень священиками Римо-католицької церкви.

Як повідомляв раніше Укрінформ, меморіальний комплекс жертвам тоталітаризму відкрито у Лісопарку у червні 2000 року на місці поховання жертв масових розстрілів, здійснених за наказом НКВС у 1938-1941 рр., - польських інтернованих офіцерів, а також мирних жителів Харкова - українців, росіян, євреїв. Із понад 4000 похованих тут останків польських військовополонених майже півтисячі -  жертви так званого українського Катинського списку. Польські меморіали відкрито також у Катині, у Тверській та Київській областях. 

Фото: uk.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-