Велодень у Харкові зібрав 15 тисяч учасників

Велодень у Харкові зібрав 15 тисяч учасників

Фото
Укрінформ
У центрі Харкова під девізом "Рулиш ти" минає 12-й за рахунком Велодень, в якому беруть участь 15 тисяч любителів порулити, причому не лише місцевих, але і з інших регіонів країни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, п'ять об'єднаних колон велосипедистів об 11:00 з'їхалися на площу Свободи, де спершу провели флешмоб, вишикувавшись у величезні букви, що склали фразу "Я люблю Харків", а потім під вітальні крики вболівальників вирушили за маршрутом завдовжки 8,6 км, заздалегідь оголошеному в соціальних мережах.

"Девіз "Рулиш ти!" -  це нагадування про те, що велосипедисти - активні люди, які обрали найромантичніший вид транспорту. Це також відповідальність за безпеку руху і вибір маршруту, в символічному сенсі - вибір життєвого шляху", - зазначає глава оргкомітету Велодня Вікторія Смагіна.

Серед учасників цієї найбільшої в Україні велотусовки - і найменші гонщики на триколісних велосипедах, і студенти на орендованих з такого випадку (150 грн на добу) веломашинах, і спортсмени на потужних імпортних байках, і убілені сивиною ветерани на велосипедах вітчизняного виробництва, що дожили до цієї години.

До учасників заїзду приєдналася і голова Харківської ОДА Юлія Світлична. "Я не вперше беру участь у спортивних заходах, які проходять у Харкові й області. Спорт - це здоров'я нації. З кожним роком Велодень збиратиме все більше людей. А починали ми - 12 років тому - із заїзду в 150 людей", - сказала вона.

У цю годину на площі Свободи проходить ярмарок, всілякі конкурси, фестиваль їжі, виставки велотехніки. Вперше передбачений розиграш велосипедів і презентація спеціально створеної соціальної мережі Bikesimizerа.

Центр міста перекритий для всіх інших видів транспорту. Порядок забезпечують посилені патрулі. Інцидентів немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-