Кличко взяв участь у Велодні і дав старт змаганням на оновленому велотреку

Кличко взяв участь у Велодні і дав старт змаганням на оновленому велотреку

Фото
Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у Велодні і дав старт велопараду, який влаштувала велоспільнота столиці.

Про це повідомляє прес-служба КМДА. 

"Ми дуже раді, що Київ поступово стає велостолицею. Все більше людей використовують велосипед, прямуючи на роботу чи відпочинок. Наше завдання, щоб велосипед у Києві був такий же популярний, як у Голландії, де велосипедів набагато більше, ніж автівок", - сказав Кличко.

Він відзначив, що наразі Київ не зовсім зручний для пересування велосипедом. Але столична влада поступово розвиває велоінфраструктуру. "Ми плануємо розширити перелік велосипедних маршрутів у місті та запровадити експеримент - облаштувати велосипедні доріжки на вулицях, де є виділені смуги для громадського транспорту, як це реалізовано в багатьох країнах", - підкреслив мер.

Після спілкування з велосипедистами та пресою мер Києва на чолі однієї з колон  попрямував з Софійської площі до оновленого велотреку, де дав старт першим змаганням.

"Я з великою радістю вітаю учасників перших змагань на оновленому Київському велотреку! А також вітаю шановних ветеранів велоспорту, які сьогодні тут з нами!" - звернувся до присутніх Кличко.

Він відзначив, що сьогодні - особливий день для всіх киян. "Ми пам’ятаємо, в якому стані тут все було, коли ми разом з вами прийшли сюди навесні 2014 року. І пам'ятаю, як мало хто вірив, що можливе таке відродження велотреку. Тоді говорили, що хоча б прибрати на ньому сміття і не дати забудувати. Нам все вдалося. І я вітаю всіх із тим, що наш Київський велотрек отримав нове життя - велике, успішне, спортивне!" - наголосив Кличко.

Перше фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-