Бойовики

Бойовики "ДНР" обстріляли з кулеметів місію Червоного Хреста

Укрінформ
На Донбасі терористи обстріляли співробітників Червоного Хреста під час роздачі гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Під час планового роздавання продуктових та гігієнічних наборів у населеному пункті Доломітне на території непідконтрольній уряду України проросійськими найманцями були обстріляні співробітники Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Декілька кулеметних черг пройшли в безпосередній близькості від людей та автомобілів місії. На щастя, ніхто не постраждав", - йдеться в повідомленні.

Вивчення обставин і журналів обліку порушень режиму припинення вогню показало, що обстріл представників Червоного Хреста відбувся саме з боку НЗФ ОРДО і вівся він з території ОРДО.

"Кулеметний обстріл місця роздачі гуманітарної допомоги здійснений НЗФ ОРДО з метою дискредитації ЗС України, поширення паніки та страху серед місцевого населення і представників МКЧХ", - наголосили в штабі АТО.

У прес-центрі уточнили, що для забезпечення гуманітарної акції МКЧХ 18 травня Збройні Сили України надали письмові гарантії безпеки,  тоді як зі сторони НЗФ ОРДО таких гарантій надано не було. Представники МКЧХ здійснювали видачу гуманітарної допомоги за власним рішенням і на власний ризик.

"Українська сторона СЦКК категорично засуджує дії НЗФ ОРДО та кваліфікує їх як грубе порушення міжнародного гуманітарного права", - зазначається в повідомленні штабу АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-