Через борги

Через борги "Попаснянський водоканал" може зупинити воду в ОРЛО

Укрінформ
КП "Попаснянський районний водоканал" через борги за електроенергію, створені несплатою "ЛРН" за спожиті послуги, не може здійснювати надалі постачання питної води на тимчасово окуповані території Луганської області.  

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України за підсумками наради, присвяченої ознайомленню з роботою КП "Попаснянський районний водоканал" під головуванням заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака.

"Протягом тривалого часу водоканал забезпечував водопостачання споживачів ОРЛО, не отримуючи будь-якої компенсації за її споживання. За цей час у підприємства накопичилася заборгованість за спожиті ресурси, в тому числі за електроенергію. За даними керівництва КП, сума боргу за електроенергію складає 145 млн грн, відтак постачання питної води на непідконтрольну територію на даному етапі є неможливим", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-центру, значну допомогу – технічну та фінансову – підприємству протягом останніх років надавали міжнародні організації, оскільки Попаснянський водоканал забезпечує якісною питною водою всю Луганську область.

У свою чергу Гримчак нагадав, що водоканал розпочав свою виробничу діяльність з 1 липня 2015 року і продовжує постачати питну воду для близько 400 тис. людей на території окремих районів Луганської області. 

"Основною метою підприємства є задоволення потреб населення, промислових та інших груп споживачів в послугах з централізованого водопостачання та водовідведення. Це близько 50 тис. людей на підконтрольній українській владі території та близько 400 тис. людей на території окремих районів Луганської області (ОРЛО)", – повідомив заступник міністра.

В прес-центрі зазначають, що з метою стабільної роботи Попаснянського водоканалу, на засіданнях робочої підгрупи з соціально-економічних питань Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України (м. Мінськ) на обговорення постійно виносяться питання належного постачання води на територію окремих районів Луганської області (ОРЛО) та забезпечення стабільної роботи КП "ПРВ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-