На Луганщині затримали злочинну групу телефонних шахраїв

На Луганщині затримали злочинну групу телефонних шахраїв

Укрінформ
Співробітники Управління карного розшуку спільно зі співробітниками слідчого управління ГУНП задокументували злочинну діяльність та затримали групу осіб, які займались так званими телефонними шахрайствами.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила начальник відділу комунікації Головного управління поліції в Луганській області Тетяна Погукай.

«Починаючи з квітня 2016 року до поліції Луганщини почали надходити схожі між собою заяви громадян про те, що невідомі з банківських карток незаконно знімають грошові кошти. Потерпілих об’єднувало одне – всі вони розміщували повідомлення про продаж майна на інтернет-сайті «OLX». Потерпілим дзвонила невідома жінка, яка домовлялась про продаж товару, дізнавалась номер платіжної картки та особисті дані потерпілих. Далі за допомогою електронно-обчислювальної техніки шахраї переводили гроші з карток потерпілих на інші картки, а згодом знімали у звичайних банкоматах», - написала  Погукай.

До групи входили 44-річний мешканець м. Гірське, 21-річний мешканець м. Золоте та  28-річна харків’янка. В ході проведення санкціонованих обшуків за місцем мешкання підозрюваних поліцейські вилучили мобільні телефони, sim-карти та блокноти з записами про стан рахунків та контактні дані потерпілих.

Вже доведена причетність затриманих до 41 епізоду незаконного заволодіння грошима мешканців різних областей України. Як встановили поліцейські, гроші злочинці витрачали на придбання наркотиків.

Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-