В Одесі затримали озброєну групу, що захоплювала приміщення

В Одесі затримали озброєну групу, що захоплювала приміщення

Укрінформ
Співробітники патрульної поліції Одеси запобігли напередодні спробі захоплення приміщення однієї з комерційних структур на вулиці Літературній.

Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook радник очільника ГУНП в області Руслан Форостяк.

"Близько 11 год. (15 травня - ред.) по каналах "102" отримано повідомлення, що одна із "патріотичних" груп намагається заволодіти приміщенням першого поверху по вулиці Літературній. Причому в повідомленні йшлося про те, що на місці події у декого із хлопців нібито в руках є зброя. Екіпаж Управління патрульної поліції, що прибув на місце події, з'ясував, що один із членів "патріотичної" організації заблокувався в приміщенні та погрожує вогнепальною зброєю (рушницею). Його вдалося переконати кинути зброю і вийти з приміщення. Затримано також інших учасників інциденту", - зазначив Форостяк.

За словами Форостяка, йдеться про спробу захоплення приміщення комерційної структури на вул. Літературній.

У відділі комунікацій Одеського главку поліції уточнили, що за цим фактом розпочато кримінальне провадження у за ознаками ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. Чотирьох осіб доставлено до Шевченківського відділення поліції Одеси для дачі пояснень, наразі з ними працюють слідчі.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

За даними деяких ЗМІ, до інциденту причетні активісти ГО "Україна - це ми" та представники комерційної структури "МІАР".

За словами представниці ГО "Україна - це ми" Олесі Денисенко, 15 травня група шахраїв вчинила спробу здійснити за підробленими документи захоплення приміщення на вулиці Літературна, 1, яке належить кондомініуму «Жемчужний».

"Однак високопрофесійно відреагували співробітники поліції, що стали на сторону мешканців будинку і не допустили свавілля" з боку приватної компанії, - повідомила Денисенко на сторінці ГО "Україна - це ми".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-