До посадовців міськради Кривого Рогу прийшли з обшуками

До посадовців міськради Кривого Рогу прийшли з обшуками

Фото
Укрінформ
У Кривому Розі йдуть обшуки та інші слідчі дії у справі про злочинну організацію, яка займалася розкраданням коштів у особливо великих розмірах. Також встановлено, що члени ОЗУ погрожували життю окремих посадових осіб міськради.

Про це написав генпрокурор Юрій Луценко у Facebook.

"На підставі отриманих доказів наразі оголошені підозри: Удоду Є. Г. - перший заступник міського голови, Міхаленку А. П. - неофіційний власник ТОВ Біф Будінвест, Гнатовському П. П. - начальник управління містобудування і архітектури виконкому міської ради, Лисенку І. П. - начальник відділу з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконкому міської ради, Стеблянку А. В. - директор ТОВ Біф будінвест", - написав Луценко.

Він повідомив, що частину з цих осіб оголошено в розшук. Генпрокурор закликав жителів, бізнес та службовців міста надати покази про поки ще невідомі факти незаконної діяльності цих та інших членів ОЗУ. "Кривий Ріг має бути очищений", - наголосив Луценко.

Фото: 0564.ua

В ГПУ повідомили, що чотири особи, серед яких три високопосадовці міської ради, переховуються від органу досудового розслідування. Генеральною прокуратурою вживаються заходи щодо оголошення підозрюваних у розшук.

За скоєне кримінальне правопорушення учасникам злочинної організації загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Крім того, на даний час тривають обшуки за 18 адресами, а саме в виконавчих комітетах міської ради, управлінні Державної казначейської служби міста, офісних приміщеннях суб'єктів господарювання, а також за місцем проживання та реєстрації підозрюваних та осіб, які можуть бути причетні до створення та діяльності вказаної злочинної організації, повідомляє Управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-