Справу рівненської бурштинової мафії передали в Печерський суд

Справу рівненської бурштинової мафії передали в Печерський суд

Укрінформ
Справа про рівненську бурштинову мафію передана до Печерського суду.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

«Досудове слідство про рівненську бурштинову мафію на чолі із екс-заступником обласного прокурора завершено. Справа передана до Печерського суду», - написав Луценко.

Нагадаємо, серед підозрюваних у цій справі - вже колишні заступник прокурора Рівненської області, керівник Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області, начальник Дубровицького відділу Сарненської місцевої прокуратури, працівник Управління по боротьбі з організованою злочинністю Головного управління УМВС України в Житомирській області, а також слідча слідчого управління Головного управління Нацполіції в Рівненській області, яка наразі відсторонена від посади, та старший оперуповноважений в особливо важливих справах відділу контррозвідки управління Служби безпеки України в Рівненській області.

За словами генпрокурора, у ході досудового розслідування одна особа добровільно повідомила слідство про те, що брала участь у вчиненні злочинів злочинною організацією та заявила про готовність сприяти слідству. Із цією особою прокурором укладено угоду про визнання винуватості, суд ухвалив обвинувальний вирок. Окрім того, ще ряд осіб уклав угоду зі слідством.

Під час здійснення досудового розслідування проведено 183 обшуки, в ході яких виявлено готівку, коштовності із золота, зброю, бурштин різних фракцій, засоби для добування бурштину, чорнову бухгалтерію і схему розподілу коштів; проведено понад 200 негласних слідчих (розшукових) дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-