Голова Рівненської ОДА заявляє про проплачений “бурштиновий” мітинг

Голова Рівненської ОДА заявляє про проплачений “бурштиновий” мітинг

Укрінформ
Мітинг  під стінами Рівненської ОДА, під час якого сьогодні, 3 травня,  його  учасники  «вимагали» легалізувати видобуток каменю, є стовідсотково  проплаченим.  

На цьому наголосив голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко, повідомляє сайт ОДА

«Зрозуміло, що акція проплачена. Ще вчора в соцмережах поширювалася інформація про те, що ініціатори мітингу пропонували за участь в акції від 200 до 400 гривень. При цьому відірвали дітей та молодь від навчання – зі шкіл, ПТУ та вузів. Жодної ідеї в цій акції немає. Є лише одна мета – розхитування ситуації у Рівному та бажання створити фонову негативну картинку для антиукраїнських телеканалів», - прокоментував Муляренко.  

Щодо ситуації у напрямку легалізації видобутку бурштину, голова Рівненської ОДА нагадав, що представники облдержадміністрації брали участь у всіх засіданнях профільних комітетів та надавали свої пропозиції до законопроектів, що розроблялися депутатами Верховної Ради. Не очікуючи ухвалення законопроекту, Рівненська ОДА фактично стала розробником проекту Постанови Кабміну, що покликана зменшити темпи екологічної катастрофи на Поліссі. 

«Для того, аби державні компанії, я підкреслюю саме державні, могли проводити рекультивацію порушених земель ми запропонували уряду ухвалити цю постанову», - наголосив голова ОДА.

Акція відбулася в першій половині дня. Дві сотні молодих людей зібралися  на майдані Просвіти з плакатами щодо відставки Муляренка. Вони також закликали легалізувати видобуток бурштину. 

Учасниками акції зацікавилася поліція. 

За словами заступника начальника патрульної поліції Рівного Руслана Жука, у кількох молодиків вилучили ножі та газові балончики.  З хлопцями  провели бесіди, склали матеріали та повідомили їхніх батьків. 

Одним з організаторів акції є  Ярослав Гранітний, який до 2013 року носив прізвище Петрушин,  але змінив з “особистих причин”.  Він також змінив кілька партій. У 2007-2013 роках перебував у ВО «Свобода». У 2013 році  вийшов звідти і вступив в партію УНА (Українська національна асамблея). (УНА в березні 2014 року перейменована в партію «Правий сектор». 8 квітня 2014 року, за повідомленням прес-служби, Ярослав Гранітний виключений з ПС. 

Цікаво, що свого часу Ярослав Петрушин навчався в Росії ( Московська фінансово-юридична  академія).  Відповідна інформація є на його сторінці у  Facebook. Має в Росії сина. Проте, за його словами, не підтримує з ним стосунки. Через такі факти біографії деякі користувачі соцмереж вважають Первушина-Гранітного російським провокатором. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-