Контрабанда до Угорщини: суд арештував «бурштинового» митника

Контрабанда до Угорщини: суд арештував «бурштинового» митника

Укрінформ
Для інспектора митного посту «Тиса» на Закарпатті, що напередодні пропустив понад 100 тисяч пачок цигарок та 916 кг бурштину-сирцю до Угорщини, де контрабанда була затримана, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливою заставою в 70 тисяч гривень.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар Закарпатської обласної прокуратури Вікторія Попович.

«Сьогодні, 28 квітня, Ужгородський міськрайонний суд обрав інспектору митного посту «Тиса» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, строком на два місяці – цим суд задовольнив клопотання прокуратури. Але разом із тим за новим КПК суд визначив заставу у розмірі 70 тисяч гривень», - сказала Попович.

Як повідомлялося, вчора генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив світлини із затриманим угорцями контрабандним товаром з України – 125 002 пачок сигарет та 916 кілограм бурштину-сирцю. Угорські митники затримали автобус із цією контрабандою після того, як вона пройшла контроль і не була виявлена українськими митниками на МП «Тиса».

За даним фактом прокуратурою області відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.364 ККУ (зловживання службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків).

Уся зміна, що чергувала того дня на МП «Тиса» наразі відсторонена від виконання службових обов’язків, ведеться службове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-