Бійки у Дніпрі: ще шість тітушок отримали

Бійки у Дніпрі: ще шість тітушок отримали "заочну" підозру

Укрінформ
Прокуратура Дніпропетровської області заочно повідомила про підозру у хуліганстві та масових заворушеннях ще шістьом учасникам сутичок, що відбулися у Дніпрі 9 травня 2017 року.

Про це повідомила у вівторок на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Прокуратурою Дніпропетровської області заочно повідомлено про підозру у хуліганстві та масових заворушеннях ще шістьом учасникам сутичок, що відбулися у Дніпрі 9 травня 2017 року. Оскільки останні ухиляються від слідства, прокуратурою отримано дозволи на їх затримання та доставку до суду з метою обрання запобіжних заходів", - зазначила вона.

За словами Сарган, наразі слідством встановлено 15 осіб, причетних до скоєння вказаних злочинів, серед яких: організатори, координатори та активні учасники масових заворушень, а також "касири", які оплачували виконану роботу так званих тітушок.

"П’ятьом особам, серед яких і організатор злочинів, обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою (двом з них – з можливістю внесення застави – наразі оскаржується прокуратурою). Ще одному підозрюваному, який активно сприяє слідству, обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Стосовно дев’яти осіб слідством отримано дозволи на затримання та доставку до суду з метою обрання запобіжних заходів", - додала Сарган.

Досудове розслідування триває, його хід перебуває на контролі керівництва прокуратури Дніпропетровської області, зауважила вона.

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпрі 9 травня під час масових заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні сталися сутички між представниками різних політичних груп. Поліція втрутилася у конфлікт, застосувавши кийки і сльозогінний газ. Соцмережі відреагували на це обуренням, вбачаючи в діях поліції змовництво з членами "Опозиційного блоку", бо ті, мовляв, захищали саме їх, а били лише ветеранів АТО.

За даними поліції, внаслідок цих подій травмовано 14 осіб - 8 учасників заходу та 6 поліцейських, які здійснювали охорону порядку під час заходу.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков за підсумками подій 9 травня в Дніпрі усунув від посад керівників поліції міста і області, а також їхніх заступників. Для розслідування події 9 травня у Дніпрі створена спеціальна комісія.

У прокуратурі Дніпропетровської області повідомили, що правоохоронними органами встановлено 15 осіб, які можуть бути причетними до подій 9 травня, затримано сімох осіб, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці обрано особі, яка координувала діяльність "тітушок" 9 травня у Дніпрі, та ще трьом підозрюваним, решті оголошено підозру у вчиненні злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-