Справа про бійки в Дніпрі: прокуратура оскаржила запобіжний захід одному з фігурантів

Справа про бійки в Дніпрі: прокуратура оскаржила запобіжний захід одному з фігурантів

Укрінформ
Прокуратура оскаржує рішення суду, яким одного з підозрюваних у скоєнні злочинів 9 травня у Дніпрі звільнено з-під варти під заставу.

Одному з підозрюваних у вчиненні злочинів під час проведення святкових заходів 9 травня у Дніпрі було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 128 тис. грн. Прокуратура Дніпропетровської області не погодилась з вказаним рішенням та подала апеляційну скаргу, повідомили у прес-службі прокуратури.

«Прокуратура Дніпропетровської області не погодилась з вказаним рішенням в частині надання підозрюваному можливості уникнути перебування під вартою та подала апеляційну скаргу, розгляд якої відбуватиметься в Апеляційному суді Дніпропетровської області», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, прокуратурою Дніпропетровської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч.1 ст.294, ч.2 ст.296, ч.2 ст.350 та ч.2 ст.365 КК України за фактами подій, що відбулися 9 травня у Дніпрі під час проведення святкових заходів.

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпрі 9 травня під час масових заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні сталися сутички між представниками різних політичних груп. Поліція втрутилася у конфлікт, застосувавши кийки і сльозогінний газ. Соцмережі відреагували на це обуренням, вбачаючи в діях поліції змовництво з членами Опоблоку, бо ті мовляв захищали саме їх, а били лише ветеранів АТО.

За даними поліції, внаслідок цих подій травмовано 14 осіб - 8 учасників заходу та 6 поліцейських, які здійснювали охорону порядку під час заходу.

У середу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков за підсумками подій 9 травня в Дніпрі усунув від посад керівників поліції міста і області, а також їхніх заступників. Для розслідування події 9 травня у Дніпрі створена спеціальна комісія. За словами генпрокурора Юрія Луценка, 12 підозрюваних у бійці затримано, одному оголошено про підозру в скоєнні кримінального злочину.

У прокуратурі Дніпропетровської області повідомили, що правоохоронними органами встановлено 15 осіб, які можуть бути причетними до подій 9 травня, затримано сімох осіб, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці обрано особі, яка координувала діяльність «тітушок» 9 травня у Дніпрі та ще трьом підозрюваним, решті оголошено підозру у вчиненні злочину.

Фото: http://dniprograd.org/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-