Харківського інженера оштрафували на 170 гривень за шпигунство на Китай

Харківського інженера оштрафували на 170 гривень за шпигунство на Китай

Укрінформ
Колишній провідний інженер "Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені О. Морозова" передавав Китаю секретну інформацію про бронетехніку. Його визнали винним у порушенні законодавства про державну таємницю та оштрафували на 170 грн.

Як повідомляє Depo.Харків, про це йдеться в ухвалі Київського райсуду Харкова від 27 квітня 2017 року.

"Згідно з інформацією Головного відділу контррозвідки УСБУ в Харківській області, в період 10-15 квітня 2017 року громадянка Китаю організувала виїзд фахівців-секретоносіїв до КНР з метою отримання від останніх відомостей та технологій, які становлять державну таємницю у сфері оборонно-промислового комплексу. Одним із залучених до збору з метою передачі іноземній державі відомостей, що становлять державну таємницю, був провідний інженер відділу "ХКБМ". Харківський суд встановив, що колишній провідний інженер ХКБМ ім. Морозова без попередження виїжджав із України до Китаю. Чоловіка визнали винним у порушенні законодавства про державну таємницю та оштрафували на 170 грн", - йдеться в повідомленні.

Суд також задовольнив клопотання слідчого та арештував майно, вилучене в інженера під час обшуку.

Зокрема, слідчий просив арештувати креслення та таблиці, файли з чорновиками, ноутбук і два жорстких диски; кілька CD із даними.

Крім того, Харківський суд дозволив арештувати майно громадянки Китаю, яка організовувала виїзди фахівців для передачі інформації, що містить державну таємницю.

Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова – підприємство, яке розробляє бронетанкову техніку та входить в державний концерн "Укроборонпром". Раніше ДП "ХКБМ" відігравало ключову роль у створенні броньованих гусеничних машин Радянського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-