Якщо вірити декларації, в арештованої заступниці Кернеса немає грошей на заставу

Якщо вірити декларації, в арештованої заступниці Кернеса немає грошей на заставу

Укрінформ
Апеляційний суд Києва погодив арешт заступника міського голови з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Тетяни Овіннікової з можливістю внесення застави 30 млн грн.

Про це повідомив Генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

“Справа розкрадання 650 га землі керівниками Харківської міськради крок за кроком рухається вгору. Апеляційний суд м. Києва погодив клопотання про арешт одного з ймовірних членів організованої злочинної групи - заступника міського голови м. Харкова Овіннікової з можливістю застави в 30 млн грн”, - написав Луценко.

За інформацією прес-служби Апеляційного суду Києва, слідчі Генпрокуратури клопотали про тримання Овіннікової під вартою та заставу в розмірі 100 млн грн, проте суд задовільнив це клопотання частково, визначивши меншу суму застави. 

Водночас, навіть за умови внесення застави, підозрювана Овіннікова зобов’язана буде прибувати до слідчого, прокурора із встановленою періодичністю; не відлучатися з населеного пункту, в якому вона проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду і здати на зберігання слідчому або іншій уповноваженій особі свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України.

Чи внесе таку заставу Овіннікова, невідомо. Адже згідно з декларацією за 2016 рік, в неї нічого нема, крім заробітної плати. Стометрова квартира, гараж та іномарка Тойота, якими володіла пані Овіннікова ще минулого  року, переписані на сина-студента.  При цьому хлопець, отримуючі лише стипендію, за останній рік став володарем ще однієї квартири вартістю  майже в мільйон грн, та дороговартісної автівки. А ще він отримав декілька багатотисячних грошових подарунків.

Що стосується справи, в якій звинувачують підозрювану Овіннікову, то за даними слідства, в 2008-20014 роках держслужбовці сприяли винесенню на сесії міськради питань про безкоштовну передачу землі кооперативам нібито для будівництва багатоквартирних будинків і поліпшення житлових умов харків'ян. При цьому в "обслуговуючі кооперативи" входили особи, наближені до керівництва Харківської міськради. Завдяки такій  схемі чиновники через підставні ЖБК, яких було створено понад 90, викрали близько 650 га землі вартістю 4,05 млрд гривень.

При цьому Тетяна Овіннікова, діючи спільно з іншими посадовими особами, сприяла тому, що всевдокооператівам в Харкові виділили ділянки площею 25,11 га. 

В даний час підозри оголошені 4 членам обслуговуючих кооперативів. За махінації з ЖБК була затримана заступник директора Департаменту реєстрації та начальник управління реєстрації юридичних осіб та ФОП Лариса Щербина. Зараз чиновниця знаходиться під домашнім арештом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-