У Полтаві взяли під варту охоронця, який наніс ножові поранення ветеранам АТО

У Полтаві взяли під варту охоронця, який наніс ножові поранення ветеранам АТО

Укрінформ
У Полтаві охоронцю скандальної забудови, який 5 квітня під час протистояння з громадськими активістами наніс ножові поранення двом ветеранам АТО, змінили запобіжний захист: замість домашнього арешту його триматимуть під вартою.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Полтавської міської організації ВО "Свобода" Юліан Матвійчук.

"Маленька перемога. Апеляційний суд змінив рішення суду першої інстанції. Усенка взяли під варту, надягнули кайданки прямо в судовій кімнаті", - написав Матвійчук.

Розгляд справи про зміну запобіжного заходу Євгенію Усенку відбувався вчора з 9 ранку в Апеляційному суді Полтавської області. Через відсутність електрики в будівлі судове засідання хотіли перенести, але присутні в залі активісти запропонували принести генератор. Засідання відновилося о 12 годині.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 5 квітня в центрі Полтави проходив мітинг місцевих мешканців та активістів на знак протесту проти забудови арки в житловому будинку на вул.Соборності, 27. Між протестуючими та працівниками охоронної фірми "Скорпіон-2016" виникла сутичка, в якій було поранено кілька осіб - зокрема, кілька ножових поранень отримали ветерани АТО Олександр Коба та Дмитро Юденко. Ці події призвели до кількаденних протестів у місті: полтавці організували штаб спротиву, заблокували роботу міськради, вимагаючи знайти винних у нападі, а також наполягаючи на проведенні позачергової сесії міськради та на відставці мера Олександра Мамая.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-