У Полтаві активісти перешкоджають ще одній сумнівній забудові в історичному центрі

У Полтаві активісти перешкоджають ще одній сумнівній забудові в історичному центрі

Укрінформ
У Полтаві громадські активісти перешкоджають ще одній  сумнівній забудові в історичному центрі міста, біля кінотеатру ім.І.Котляревського на вул.Соборності.

Про це повідомляє прес-служба місцевого осередку ВО "Свобода".

"Сьогодні, 13 квітня, біля кінотеатру імені Котляревського розпочалося активне будівництво. Свободівці разом з громадою прибули на місце, щоби пересвідчитися у наявності дозвільних документів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив депутат Полтавської міськради Юліан Матвійчук, при появі активістів робітники швидко розбіглися.

"Досі невідомо, хто забудовник. Ми викликали інспектора ДАБІ, який підтвердив факт самовільного капітального будівництва та реконструкції пам’ятки архітектури історичного значення. За його словами, на місці повинна бути тимчасова споруда без фундаменту площею до 30 кв. м", - розповів Матвійчук.

Він підкреслив, що за незаконну реконструкцію пам'ятки архітектури національного значення накладається штраф в розмірі 1 млн 440 тис. грн.

"Слідчо-оперативна група також зафіксувала факт злочину. Далі буде суд, експертиза та призупинення будівництва. У першу чергу забудовник мав вийти до людей та показати документи на будівництво: дозвіл ДАБІ та дозвіл Міністерства культури. Якщо немає документів, то це самовільне захоплення у центрі міста», - вважає депутат.

Як повідомляв Укрінформ, протидія добудові до пам’ятки історико-культурного значення - кінотеатру ім.Котляревського - є однією з вимог, яку "Штаб спротиву" висунув високопосадовцям міста після подій 5 квітня біля "Газетного ряду". Тоді працівники охоронної фірми побили та поранили громадян, які мітингували проти забудови арки в житловому будинку на вул.Соборності, 27.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-