АТО: У травні почастішали випадки використання забороненої зброї - Хуг

АТО: У травні почастішали випадки використання забороненої зброї - Хуг

Укрінформ
Кількість випадків використання забороненої зброї у зоні проведення АТО у період з 1 по 7 травня зросла до 440.

Про це заявив заступник голови місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо фіксувати високу, але стабільну кількість порушень режиму припинення вогню. Кількість зафіксованих місією обстрілів із забороненої зброї зросла минулого тижня до 440 випадків», - зазначив Хуг. 

За його словами, 75% від усієї кількості випадків застосування забороненої зброї зафіксовано на Світлодарському напрямку: 245 вибухів від мінометного вогню, 57 вибухів від артилерійського вогню і 11 - від танкового вогню. 

«Застосування реактивних установок залпового вогню було зафіксовано у двох випадках: у трикутнику Авдіївка - Ясинувата - Донецький аеропорт та у трикутнику Попасна - Троїцьке - Первомайськ», - зазначив Хуг.

Водночас він наголосив, що у деяких районах спостерігалася позитивна динаміка. Приміром, на Горлівському напрямку у зазначений період спостерігачі зафіксували на 60% менше порушень режиму припинення вогню і жодного пострілу із забороненої зброї.

Заступник голови СММ ОБСЄ підкреслив, що у контексті цих показників слід враховувати факт обмеження пересування місії після трагічного випадку 23 квітня, коли на міні підірвався автомобіль зі спостерігачами і загинув представник місії. У цьому зв'язку Хуг закликав сторони конфлікту надати більше гарантій безпеки для працівників моніторингової місії, а саме йдеться про розмінування території та маркування замінованих об'єктів, щоб можна було поновити патрулювання за попередніми маршрутами. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-