Бійки у Дніпрі 9 травня: поліція вже затримала 15 підозрюваних

Бійки у Дніпрі 9 травня: поліція вже затримала 15 підозрюваних

Укрінформ
Поліція встановила 15 осіб, які можливо є причетними до подій 9 травня у Дніпрі.

Про це на брифінгу заявив начальник кримінальної поліції ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Олег Грозь, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз встановлено 15 осіб, можливо причетних до подій 9 травня. Затримані - чоловіки від 20 до 30 років. Всі вони займалися спортом, деякі працювали в охоронних структурах. Серед затриманих є і ті, хто безпосередньо передавав гроші за виконання роботи та організовував людей», - повідомив Грозь.

За попередньою інформацією, кожному із затриманих платили по 600 гривень за охорону учасників «Маршу Перемоги» у Дніпрі.

Грозь підтвердив, що в четвер прокуратура також допитала Олександра Вілкула та Івана Ступака на предмет причетності до злочинів, скоєних 9 травня, в тому числі їм ставили питання і з приводу фінансування провокації.

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпрі 9 травня під час масових заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні сталися сутички між представниками різних політичних груп. Поліція втрутилася у конфлікт, застосувавши кийки і сльозогінний газ. Соцмережі відреагували на це обуренням, вбачаючи в діях поліції змовництво з опоблоківцями, бо ті мовляв захищали саме їх, а били лише ветеранів АТО.

За даними поліції, внаслідок вказаних подій травмовано 14 осіб - 8 учасників заходу та 6 поліцейських, які здійснювали охорону порядку під час заходу.

У середу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков за підсумками подій 9 травня в Дніпрі усунув від посад керівників поліції міста і області, а також їхніх заступників. Для розслідування події 9 травня у Дніпрі створена спеціальна комісія. За словами генпрокурора Юрія Луценка, 12 підозрюваних у бійці затримано, одному оголошено про підозру в скоєнні кримінального злочину.

У прокуратурі Дніпропетровської області повідомили, що в рамках кримінального провадження, розпочатого щодо подій у Дніпрі під час проведення святкових заходів 9 травня 2017 року, правоохоронними органами було затримано сімох осіб, причетних до організації та вчинення масових заворушень. Наразі п’ятьом з них повідомлено про підозру у вчиненні хуліганських дій, масових заворушень та спричиненні тілесних ушкоджень, також підготовлено повідомлення про підозру ще щодо трьох осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-