Активістів у Дніпрі не влаштовує відставка начальника поліції

Активістів у Дніпрі не влаштовує відставка начальника поліції

Укрінформ
У Дніпрі під будівлею облуправління Нацполіції в очікуванні брифінгу глави відомства Сергія Князева зібралося близько 200 активістів з національними прапорами, серед них є представники міської спілки ветеранів АТО.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не вважаємо звільнення (міських та обласних керівників Нацполіції - ред.) навіть нормальним покаранням. Тут мова може йти про перевищення посадових повноважень. Має бути проведено розслідування і відкрито кримінальне провадження. І винні мають бути покарані", - сказав заступник голови правління міської організації спілки ветеранів АТО, командир взводу 17 танкової бригади Юрій Супрун.

Сьогодні активісти й ветерани АТО висловлюють своє обурення вчорашніми діями поліції під час масових заходів у Дніпрі і говорять про відставку міністра Авакова.

Супрун зауважив, що 9 травня у Дніпрі відбулося "щось дуже дивне". За його словами, до Монументу Слави спершу зі своєю символікою прийшли соціалісти, і тоді поліція дозволила патріотично налаштованим активістам поспілкуватися з соціалістами, після чого останні, хоч і не відразу, але все ж прибрали символіку.

Однак як тільки підійшла колона Опоблоку, розповів Юрій Супрун, поліція почала діяти зовсім по-іншому: ветеранів АТО та інших проукраїнськи налаштованих активістів моментально відтиснули від опоблоківців, розділивши на два табори.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 9 травня біля Монументу Слави у Дніпрі сталося кілька сутичок, в ході яких постраждали і ветерани АТО. Поліція, втрутившись у ситуацію, застосувала кийки і сльозогінний газ.

Сьогодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков за підсумками подій 9 травня в Дніпрі, коли побили ветеранів АТО, усунув від посад керівництво поліції міста і області, а також їхніх заступників. За словами генпрокурора Юрія Луценка, 12 підозрюваних у бійці затримано, одному оголошено про підозру в скоєнні кримінального злочину.

Для розслідування подій 9 травня в Дніпрі створено комісію з представників кількох підрозділів Національної поліції. До її складу увійдуть представники департаментів внутрішньої безпеки, превентивної діяльності, кадрового забезпечення, а також інших підрозділів - за рішенням глави Нацполіції. Результати розслідування буде оприлюднено.

Фото: dniprograd.org/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-