Мер Дніпра різко розкритикував силовиків через бійки 9 травня

Мер Дніпра різко розкритикував силовиків через бійки 9 травня

Укрінформ
Глава міської ради Дніпра Борис Філатов вважає, що події 9 травня стали наслідком постійної бездіяльності і свідомого саботажу з боку правоохоронних органів: поліції, прокуратури, Служби безпеки.

Про це він заявив на своїй сторінці в Facebook.

"На моє глибоке переконання, не можна розглядати те, що відбувається в Дніпрі, як окремі, не пов'язані між собою епізоди. Дніпро - розгойдують. Вже два роки. І два роки я відбиваюся по всіх фронтах. Сам. І мені ніхто особливо не допомагає. Ні, ні, всі дуже ввічливі і навіть висловлюють співчуття. Але тільки допомоги жодної. Поліція корумпована, прокуратура зайнята, а у СБУ більш важливі справи", - написав мер.

Він нагадав, що досі не розслідувані резонансні справи: щодо захоплення "тітушками" міськвиконкому, нападів на заступників мера Олену Молошную, Олександра Санжару і Михайла Лисенка, на депутатів міськради Руслана Вишневецького, Олега Григорука, Артема Хмельнікова, на співробітників муніципальної поліції і комунальників; підпалу маніпулятора і автомобіля начальника управління торгівлі Руслана Мороза; знищення кранів і вантажівок; хуліганства на сесіях міськради.

"Ніхто, ніхто не був покараний. Повністю провалена вся оперативна робота. Ніхто не займається попередженням злочинів. У місті масовий вандалізм, розкрадання ліфтових і телефонних кабелів, люків і зливоприймачів. Невже, хтось думає, що пункти зі скупки металобрухту, які ростуть у місті, як гриби, працюють без ментівського даху?" - зазначає Філатов.

На його думку, як 9 травня поліція била і "гвинтила" учасників АТО, так три місяці тому вона била і "гвинтила" комунальників, які зрізували незаконні бігборди.

Також Філатов нагадав, що неодноразово просив розібратися, як незаконний ринок на Інженерній раптом став речдоком у кримінальній справі, і тепер знесенню не підлягає.

"У результаті, якщо минулого року місцева поліція отримала з міського бюджету 13 мільйонів гривень допомоги, то цього року – жодної копійки. Я не збираюся годувати саботажників і шахраїв", - написав мер.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков за підсумками подій 9 травня в Дніпрі, коли побили ветеранів АТО, усунув від посад керівництво поліції міста і області, а також їхніх заступників. За словами генпрокурора Юрія Луценка, 12 підозрюваних у бійці затримано, одному оголошено про підозру в скоєнні кримінального злочину.

Для розслідування подій 9 травня в Дніпрі створено комісію з представників кількох підрозділів Національної поліції. До її складу увійдуть представники департаментів внутрішньої безпеки, превентивної діяльності, кадрового забезпечення, а також інших підрозділів - за рішенням глави Нацполіції. Результати розслідування буде оприлюднено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-