У Дніпрі затримали вже 12 тітушок - Луценко

У Дніпрі затримали вже 12 тітушок - Луценко

Укрінформ
Після святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Дніпрі кількість затриманих "тітушок" зросла до 12 осіб. 

Про це написав на своїй сторінці у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

"У райвідділі фізично знаходяться 12 тітушок. Одному вже вручено підозру. Іншим це зроблять у відведені законом 72 години", - зазначив він.

Перед цим генпрокурор повідомляв, що в Дніпрі було затримано 8 "тітушок".

Наразі слідство займається встановленням особи їхнього організатора та джерела фінансування.

Крім того, проводиться розслідування співпраці працівників Нацполіції з "тітушками". 

Луценко вважає, що прокремлівська акція в Дніпрі стала можливою через самоусунення патріотичних організацій та партій від святкування Дня перемоги.

Водночас у Дніпрі городян вже закликають сьогодні увечері прийти на збори під стіни облуправління поліції на знак протесту проти дій правоохоронців. Про це заявив у Facebook народний депутат Андрій Денисенко.

«Дніпро має вийти. На вулицю, на протест, під стіни обласної поліції. Сьогодні о 18.00. Рішучо і масово, як це ми робили у 14-му, бо в двері нам знову стукає нова «руская вєсна», - написав Денисенко.

Він обурений, що «замість вибачень і внутрішніх розслідувань, які місто чекає від поліції вже добу, громадськість отримала порушення кримінального провадження проти побитих бійців, яким слідчі вже сьогодні хочуть пред’явити підозри «за спротив правоохоронним органам».

«Це нечуваний цинізм і беззаконня, яким не місце в Дніпрі і Україні. За такої поведінки поліції тільки самі громадяни можуть покласти край тій антиукраїнській сваволі, тій ганьбі і злочинній змові, з якими ми зіткнулися», - наголосив нардеп.

За його словами, поліцейські і «тітушки» діяли як одна команда, так, «як в Одесі 2 травня, як в Маріуполі 9 травня 14 року під час антидержавних промосковських заколотів».

Денисенко зазначив, що на акції будуть вимагати: відставки керівництва МВС області, покарання і звільнення поліцейських, які били людей, затримання бандитів, вибачення перед постраждалими захисниками України і компенсації коштом нацполіції завданих їм фізичних і моральних збитків, притягнення до відповідальності нардепа-опоблоківця Олександра Вілкула.

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпрі 9 травня під час масових заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні сталися сутички між представниками різних політичних груп. Поліція втрутилася у конфлікт, застосувавши кийки і сльозогінний газ.

Соцмережа відреагувала на це обуренням, вбачаючи в діях поліції змовництво з опоблоківцями, бо ті мовляв захищали саме їх, а били лише ветеранів АТО. 

За даними поліції, внаслідок вказаних подій травмовано 14 осіб - 8 учасників заходу та 6 поліцейських, які здійснювали охорону порядку під час заходу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-