Аваков звільнив начальника поліції Дніпропетровщини

Аваков звільнив начальника поліції Дніпропетровщини

Оновлено
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив начальника поліції Дніпропетровської області та ряд інших поліцейських керівників у Дніпрі.

Про це повідомив сам Аваков у своєму Facebook.

"Після попереднього розгляду по інцидентах і провокаціях в Дніпрі:

1. Вранці підписаний наказ про звільнення з посад: начальника управління поліції Дніпровської області генерала Репешко; начальника міського управління поліції Дніпра полковника Бідило;  відповідних заступників щодо забезпечення громадської безпеки", - написав Аваков.

Він також повідомив, що "призначено службове розслідування за тим, що сталося - для подальшого вивчення дій поліцейських".

"У Дніпро направлено комісію на чолі з головою ДВБ Нацполіціі Ковалем", - додав міністр.

Третій пункт його повідомлення: "Створена спеціальна слідча група і спрямована в Дніпро - для розслідування дій цивільних осіб і їх координаторів в рамках порушених кримінальних проваджень".

Аваков пообіцяв, що результати розслідувань будуть публічно оприлюднені.

"Сподіваюся цей урок поліцією Дніпра буде засвоєний. Як, сподіваюсь, засвоять його і політики. Зробимо висновки - будемо сильніші!", - написав Аваков.

Як повідомляв кореспондент Укрінформу в Дніпрі, 9 травня під час масових заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні сталися сутички між представниками різних політичних груп. До відділень поліції міста доставлено 15 осіб, яких перевіряють на причетність до сутичок під час масових заходів у Дніпрі. За фактом хуліганських дій відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

9 травня до Монументу Слави направлялися кілька колон - «Союзу офіцерів», представників партії «Соціалісти» з рожевими (майже червоними) прапорами та Опозиційного блоку з синіми кульками та портретами на чолі з народним депутатом Олександром Вілкулом (до 3 тисяч осіб).

Поліція численним кордоном охороняла колону Опозиційного блоку. По шляху проходження колон також стояли ветерани АТО у камуфляжній формі із державними прапорами.

На прохання ветеранів АТО опустити політичну символіку в колонах не відреагували. Сталася сутичка, яку розборонили поліцейські, застосувавши кийки. До медиків за допомогою звернулося з десяток людей, одного чоловіка з розбитою головою госпіталізували.

Також кілька ветеранів АТО зупинила колону Опозиційного блоку, що йшла до монументу Слави з синіми кульками. Тут сутичка сталася між ветеранами АТО й чоловіками спортивної зовнішності. Також втрутилася поліція, застосувавши кийки і сльозогінний газ.

Соцмережа відреагувала на це обуренням, вбачаючи в діях поліції змовництво з опоблоківцями, бо ті захищали саме їх, а били лише ветеранів АТО. На фото і відео, викладених в мережу, було видно, що поліцейський спершу пирснув газовим балончиком ветерану АТО в обличчя, а далі на нього накинулися так звані «тітушки».

Ще одного ветерана АТО поліцейські побили з іншого боку Монументу Слави, він звернувся по допомогу до медиків.

Народний депутат Андрій Денисенко звернувся до міністра МВС Арсена Авакова з тим, аби серйозно дослідити події у Дніпрі - «є всі підстави для серйозного розбору польотів по Дніпру».

У поліції повідомили, що внаслідок вказаних подій було травмовано 14 осіб - 8 учасників заходу та 6 поліцейських, які здійснювали охорону порядку під час заходу. 4 особам медпрацівники надали допомогу на місці події, 4 постраждалих звернулися до лікарні. Двоє поліцейських звернулися до лікарні через ураження, отримані внаслідок розпилення сльозогінного газу.

У поліції також повідомили, що біля Монумента Слави поліцейські вилучили 4 пістолети - 3 травматичних і один газовий, 4 ножі, газовий балончик, шило, цвях, пилочку для нігтів та інші предмети. Також доправили до поліції молодого чоловіка, який намагався пронести газовий балончик "Терен-4".

За інформацією поліції, порядок на вулицях Дніпра 9 травня забезпечували 2300 поліцейських, крім того залучили курсантів Університету внутрішніх справ та військовослужбовців Нацгвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-