У Миколаєві учасники мітингу посварилися через георгіївські хрести

У Миколаєві учасники мітингу посварилися через георгіївські хрести "афганців"

Відео
Укрінформ
У Миколаєві під час святкування Дня перемоги над нацизмом сталися незначні сутички між членами цивільного корпусу батальйону "Азов", громадськими активістами, воїнами-афганцями й ветеранами МВС, які організували свою святкову ходу.

Хода відбулася під червоним прапором з написом "40-ва армія" і прапором України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Варто зазначити, що в декого з воїнів-інтернаціоналістів, які були одягнені в камуфляжну форму, на грудях красувалися нагородні георгіївські хрести. Це не сподобалося активістам з "Азова", сталася словесна перепалка, хтось навіть намагався розпилити балончик з газом. Проте поліція швидко втрутилася у ситуацію і учасників конфлікту розборонили.

Ще одна сутичка сталася через георгіївську стрічку, яку почепила собі на груди жінка похилого віку. Поліція та активісти попросили зняти її. Проте бабуся відмовилася, їй прийшли на допомогу чоловіки, які були поруч. Зав'язалася перепалка, яка загрожувала перейти в бійку, але в результаті стрічку таки було знято і жінка пішла класти квіти.

Загалом, вранці у центрі Миколаєві зібралося кілька тисяч миколаївців, у тому числі і представники влади та депутатського корпусу. Всі вшановували пам'ять загиблих та клали квіти до пам’ятника Героїв-ольшанців.

Пройшло кілька колон. Дехто ніс портрети загиблих воїнів, як того вимагає акція "Безсмерний полк", але при цьому портрети були обмотані українським прапором.

У центрі Миколаєва у зв'язку з урочистими заходами, присвяченими до Дня перемоги, наразі посилені заходи безпеки - скрізь чергують поліцейські, Нацгвардія, працюють охоронні підрозділи і громадські формування.

За попередніми даними, на 12 годину дня запланована ще одна проросійська акція "Безсмертний полк". Проукраїнські активісти вже заявили, що всіляко перешкоджатимуть її проведенню.

Фото: mk.depo.ua

Відео: Борис Орел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-