Поліція розборонила в Харкові бійку патріотів і прихильників

Поліція розборонила в Харкові бійку патріотів і прихильників "руського міра"

Відео
Укрінформ
У Харкові численні правоохоронці розборонили бійку під час покладання квітів на Меморіалі слави у Лісопарку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Акція вшанування пам'яті загиблих у війні проти нацизму зранку зібрала на Меморіалі слави, головною скульптурою якого є "Батьківщина-Мати", до 10 тис. людей, у тому числі ветеранів війни та АТО. Серед них окремою групою стали люди з портретами та написами "Доки ми пам'ятаємо, вони живі". На частині плакатів були намальовані георгіївські стрічки. Тоді ж присутні тут молоді люди з національними прапорами почали вимагати прибрати ці зображення. Сутичку розборонили правоохоронці.

Після інціденту відбулося покладання квітів за участю мера Харкова Геннадія Кернеса та богослужіння за участю ієрархів УПЦ.

Під час покладання квітів між сторонами, коли одночасно лунали гасла "Фашизм не пройде" та "Україна понад усе", а серед людей з портретами з'явився напис "Никто не забыт, ничто не забыто", знов почалися сутички. Порядок навели правоохоронці.

Постраждалих під час сутичок, як повідомили у відділі масових комунікацій Головного управління Нацполіції у Харківській області, немає: "З заявами до поліції - а усього на Меморіалі чергували до 900 правоохоронців - ніхто не звертався".

Як повідомляв Укрінформ, 6 травня в Харківській міськраді зазначили, що ніякої заявки на ходу "Безсмертний полк" не отримано. Тоді ж в Інтернеті з'явились запрошення харків'ян взяти участь у марші "Безсмертного полку" від організації "Віра та пам'ять" та "Безсмертний полк - Україна".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-