В Одесі вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні та воїнів АТО

В Одесі вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні та воїнів АТО

Фото
Укрінформ
Майже півтисячі одеситів взяли участь в урочистих заходах до Дня пам'яті й примирення, що відбулися на Алеї Слави у парку культури та відпочинку ім. Тараса Шевченка і на місці спорудження Меморіалу воїнам, які загинули в зоні проведення АТО.

До обеліска Невідомому матросу на Алеї Слави поклали квіти голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов, міський голова Одеси Геннадій Труханов, заступник голови облради Юрій Дімчогло, представники духовенства, військового гарнізону та громадськості міста, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Українці зазнали втрат у Другій світовій війні більше, аніж США, Велика Британія, Канада і Франція разом узяті... Українці воювали в різних арміях - у складі Червоної армії і визвольного руху УПА. Тому ми говоримо про примирення і згадуємо жертви і подвиги того покоління. Сьогодні Україна теж веде війну з жорстоким і підступним противником. Перемогли тих фашистів, переможемо і цих агресорів!" - заявив Степанов, звертаючись до одеситів.

Меморіальна акція проходила у формі театралізованої постановки, на грудях більшості присутніх полум'яніли червоні маки - символ пам'яті жертв воєнних конфліктів.

Відбулася спільна молитва представників духовенства різних конфесій за єдину Україну, мир і злагоду, а також за упокій тих, хто віддав своє життя під час Другої світової війни, за незалежність і соборність України. Відкрито фотовиставку пам'яті загиблих бійців АТО.

Представники влади та громадськості також поклали квіти до Пам'ятного знака біля будівлі обласної державної адміністрації на місці спорудження Меморіалу воїнам Одеси і області, які загинули в зоні проведення АТО.

Завдяки скоординованим діям правоохоронців урочисті акції на вшанування пам'яті захисників Вітчизни пройшли без інцидентів.

Фото: Ніна Ляшонок/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-