У Харкові покладання квітів до Меморіалу слави минуло без інцидентів

У Харкові покладання квітів до Меморіалу слави минуло без інцидентів

Фото
Укрінформ
Без інцидентів, пов'язаних з георгіївськими стрічками, минуло покладання квітів з нагоди Дня пам'яті та примирення до Меморіалу слави в харківському Лісопарку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Захід зібрав під прапорами України та під звуки українського гімну до тисячі ветеранів Другої світової війни та локальних війн, учасників АТО, волонтерів, представників церков, громадськості, органів влади. Прикмети свята: квіти та бойові нагороди - і жодної георгіївської стрічки...

"Третій рік поспіль 8 травня разом з усією європейською спільнотою ми відзначаємо День пам’яті та примирення. Це дає нам можливість відчути, яких втрат зазнала Україна в Другій світовій війні. Історія не може нас роз'єднувати. Саме героїзм українського воїна повинен об'єднати нас", - зазначила у своєму виступі голова ХОДА Юлія Світлична.

За її словами, о 23:00 в регіоні буде запалено свічки пам'яті на згадку про тих, хто загинув у Другій світовій війні.

Як зазначалося на заході, у Харківській області живуть 2645 учасників Другої світової війни. Для підтримки ветеранів запроваджено комплексну обласну програму, за якою до травневих свят учасники війни отримали одноразову грошову допомогу в розмірі 1,5 тис. грн. Також грошові виплати забезпечено постановою Кабінету міністрів України: допомогу отримали майже 79,5 тисячі харків'ян.

Охорону порядку на заході забезпечили патрульні поліцейські: інцидентів не було.

Як повідомляв Укрінформ, 9 травня 2016 року на Меморіалі славі в Лісопарку стався конфлікт між ветеранами, серед яких були люди з георгіївськими стрічками, та активістами "Громадської варти". Поліція вивела з зони конфлікту 15 агресивних молодиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-