Червоноград зголосився два роки забирати частину львівського сміття

Червоноград зголосився два роки забирати частину львівського сміття

Укрінформ
Шахтарський Червоноград став першим і поки що єдиним із 20 міст області, який погодився приймати відходи зі Львова протягом двох років згідно із меморандумом. Відповідна угода уже підписана обома сторонами.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Минуло два тижні, а робота дуже і дуже повільно іде у цьому напрямку. Решта сміття вивозиться по полігонах, які мають можливість приймати. Це частина полігонів за межами області, а велика частина ТПВ не вивозиться. У нас перенакопичення на 30 відсотках майданчиків. Тому, коли хтось  каже, що для Львова вирішено проблему, – це не є правда», – зазначив Садовий.

За його словами, згідно з укладеною угодою, Червоноград протягом двох років прийматиме львівське сміття по 10 тонн на добу. Решта міст, що підписали меморандум, наразі подібної угоди не затвердили, відтак львівські відходи не приймають.

Крім побутових відходів зі Львова, Червоноград у рамках меморандуму уклав угоди щодо утилізації ТПВ  із трьох найбільш проблемних у цьому плані районів області - Жовківського, Кам’янко-Бузького та Городоцького, які раніше вивозили непотріб на Грибовицький полігон.

Область уже виділила Червонограду 1 мільйон 700 тисяч гривень з екологічного фонду на придбання сміттєвоза. Свою квоту за послуги виділив цьому місту і Львів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-