ОБСЄ відновлює патрулювання на Донбасі

ОБСЄ відновлює патрулювання на Донбасі

Укрінформ
Патрулі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні відновили роботу в так званій "ЛНР", перервану після підриву автомобіля зі спостерігачами поблизу села Пришиб.

Про це на брифінгу в Луганську 25 квітня повідомив заступник керівника команди спостерігачів СММ ОБСЄ Далхауг Арне.

"У зв'язку з трагічною подією учора більшість патрулів луганської команди були скасовані. Сьогодні ми відновлюємо патрулювання", - сказав він.

Арне уточнив, що робота патрулів в "ЛНР" триває з окремими обмеженнями. "Чи будуть вони постійними, чи ні - рішення буде прийняте в результаті проведеного внутрішнього розслідування того, що сталося в неділю", - додав він.

 Крім того, Арне розповів, що за фактом інциденту триває внутрішня перевірка. 

"У нас немає причин, щоб допускати якісь припущення. У нас є внутрішнє розслідування події, і коли ця внутрішня оцінка буде завершена, її результати будуть опубліковані на офіційному сайті", - наголосив заступник керівника луганської місії спостерігачів.

Арне наголосив, що спостерігачі постійно стикаються з ризиком під час роботи в зоні конфлікту в Донбасі. За його словами,  тільки з початку цього року луганська команда була в серйозній небезпеці сім разів.

Як повідомлялося, 23 квітня біля села Пришиб Слов’яносербського району на протитанковій міні підірвався один з автомобілів спостережного патруля СММ ОБСЄ. Унаслідок цього загинув парамедик із США. Ще два патрульних члени з Німеччини і Чеської Республіки отримали поранення і наразі перебувають у лікарні.

Територія, де сталася НП, перебуває під контролем бойовиків, проте, це не завадило їм заявити про причетність до вибуху українських військових.

Фото: OSCE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-