СБУ розслідує підрив авто ОБСЄ як теракт

СБУ розслідує підрив авто ОБСЄ як теракт

Укрінформ
Служба безпеки України розпочала розслідування смертельного підриву авто ОБСЄ на неконтрольованій території Луганщини як терористичного акту.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

"23.04.2017 до Управління Служби безпеки України в Луганській області надійшла оперативна інформація, що на дорозі сполученням с. Пришиб - с. Сміле Слов'яносербського району Луганської області (територія, тимчасово непідконтрольна українській владі) стався підрив автомобіля Спостережної Місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ). Внаслідок вибуху загинув представник медичного персоналу СММ ОБСЄ громадянин США та отримала поранення у вигляді контузії громадянка Німеччини. За вказаним фактом Управлінням Служби безпеки України в Луганській області відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт, що призвів до загибелі людини)", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, процесуальне керівництво здійснюється групою прокурорів відділу прокуратури області, а хід розслідування кримінального провадження за фактом терористичного акту перебуває на контролі прокурора області.

В прокуратурі також повідомили, що санкція ч. 3 ст. 258 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомлялося, вночі 23 квітня в районі населеного пункту Пришиб на території окупованої Луганщини підірвався автомобіль СММ ОБСЄ.

В ОБСЄ повідомили, що машина місії підірвалася на міні, в результаті вибуху один співробітник місії загинув, двоє зазнали поранень. Загиблий співробітник ОБСЄ - громадянин США, поранені - з Німеччини та Чехії.

ОБСЄ розслідує підрив свого авто на Донбасі.

Голова СММ ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан заявляє, що попри підрив машини, місія і далі виконуватиме свій мандат і вимагає притягнення винних до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-