АТО: найгарячіший - сектор

АТО: найгарячіший - сектор "М", житлові квартали Мар’їнки обстріляли із танка

Карта
Укрінформ
У зоні проведення антитерористичної операції минулої доби найгарячіше було на Маріупольському напрямку.

Про це повідомив у суботу на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Усього на Маріупольському напрямку сталося 19 ворожих обстрілів, 4 з яких - з важкого озброєння", - поінформував Лисенко.

Так, зокрема, в Мар'їнському районі обстріли велися в основному після опівночі, бойовики обстріляли житлові квартали із міномета і танка. За його словами, внаслідок нічного обстрілу в Мар'їнці пошкоджено 5 житлових будинків. На щастя, постраждалих серед цивільних немає.

Порушили бойовики режим тиші і в Новотроїцькому. Ворожий обстріл там тривав близько 40 хвилин, при цьому застосовувалась стрілецька зброя і міномет.

Як зазначив речник, на ділянці фронту Павлопіль-Широкине окупанти активізувалися уже в другій половині дня. Вони почали кулеметні обстріли кількох українських передових позицій. Найнеспокійніше було у Водяному. Однак ворог не застосовував важке озброєння, що вкрай нетипово для цього району.

Що стосується Луганського напрямку, то тут бойові дії велися лише ввечері – між 19 та 23 годиною. Головною гарячою точкою вчора було Кримське, де сталося 2 мінометних обстріли. Однак вогонь вівся з різних напрямків та з мінометів різних калібрів.

Два збройних інциденти сталося також у Жовтому. Тут бойовики також стріляли з двох різних позицій, проте важке озброєння не застосовували.

Крім того, окупанти порушили режим тиші у Станиці Луганській. На ділянці фронту Новотошківське – Троїцьке вчора було спокійно.

Усього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 5 ворожих обстрілів, 2 – з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку найгарячіше було на Світлодарській дузі. Бойові дії велися у Троїцькому. Між 17 та 19 годиною бойовики двічі відкривали вогонь з мінометів.

Два ворожі обстріли також зафіксовано у Зайцевому.

У районі Авдіївки окупанти активізувалися уже після 20 години. Противник не застосовував важкого озброєння, але вогонь, що вівся одразу з 2 майданчиків, не вщухав упродовж 3 годин. У цей же час окупанти порушили режим тиші у Кам'янці та Шахта Бутівка.

Два сеанси обстрілів противники організували також поблизу Донецького аеропорту.

Усього минулої доби на Донецькому напрямі зафіксовано 17 ворожих обстрілів, 3 з яких із важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-