У Дніпрі ліквідували російський

У Дніпрі ліквідували російський "конверт" на 700 мільйонів

Відео
Укрінформ
Діяльність конвертаційного центру, підконтрольного російській банківській установі, із загальним обігом у 700 млн грн припинили у Дніпрі співробітники СБУ спільно з прокуратурою.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Конверт" був підконтрольний російській банківській установі та працював за погодженням з власниками корпорації, що зареєстрована в РФ. Організатори оборудки відкрили низку фіктивних фірм для надання "послуг" з мінімізації податкових платежів, незаконного формування податкового кредиту та переведення коштів у готівку", - сказано в повідомленні.

За інформацією СБУ, підприємства-замовники перераховували безготівкові кошти на рахунки фіктивних підприємств, які були підконтрольні та зареєстровані зловмисниками на підставних осіб. Потім гроші ділки знімали готівкою, нібито фінансову винагороду. При цьому директори підприємств-отримувачів до банківської установи не приходили та документи не підписували. Таким чином протягом 2016-2017 років у "тінь" було виведено понад 700 мільйонів гривень.

Під час обшуків в офісах, місцях проживання та автомобілях фігурантів справи оперативники СБУ вилучили 1,2 мільйона гривень, 42 печатки "фіктивних" підприємств та фінансово-господарську документацію, що підтверджує протиправні дії ділків.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 205 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-