Маріуполь залишиться без гарячої води до жовтня

Маріуполь залишиться без гарячої води до жовтня

Укрінформ
У Маріуполі відключили гарячу воду до початку нового опалювального сезону 15 жовтня.

Про це повідомило видання 0629, з посиланням на заяви міської влади на сесії міськради.

На ній міський голова Вадим Бойченко заявив: "Нас поставили в такі умови, ми змушені були відключити воду, іншої альтернативи у нас немає", йдеться в повідомленні.

За словами заступника міського голови Михайла Когута, для того, щоб тимчасово вирішити питання потрібно 100 млн грн, але вода буде неякісною. Мешканцям доведеться платити за 74 грн за куб води, яка за температурними показниками не буде відповідати нормам.

Як зазначає мер міста, місто вичерпало ліміт газу, а заборгованість "Маріупольтепломережа" становить 850 млн грн. За рік борг вдалося погасити тільки на 70 млн грн, йдеться у повідомленні.

"Якщо нам пощастить, і ми потрапимо в програму реструктуризації боргу на 5 років, то нам спишуть всі відсотки і нарахування. Залишиться 480 млн. грн, а це всього 8 млн грн на місяць", - йдеться в повідомленні.

Директор Департаменту освіти міської ради Світлана Добровольська повідомила, що на сьогоднішній день в Мариуполях в 13-ти дитсадках немає водонагрівачів. При цьому проблема відсутності гарячої води в дитячих дошкільних установах вирішується шляхом нагріву в харчоблоках.

Нагадаємо, через похолодання в Києві призупинять відключення гарячої води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-