"Націоналізація" заводів в ОРЛО призвела до перебоїв із зарплатами й пенсіями - ЗМІ

Фото
Укрінформ
Так звана націоналізація підприємств "ЛНР" на тимчасово непідконтрольній території Луганщини призвела до зростання боргів місцевому населенню із зарплати в кілька разів.

Крім того, місцеві мешканці змушені у багатогодинних чергах очікувати на отримання пенсій та інших соціальних виплат, повідомив на своїй сторінці у Facebook громадський активіст, волонтер і блогер Олександр Верголяс, оприлюднивши посилання на відповідну публікацію у ЗМІ.

"Неозброєним оком помітне зростання соціальної напруги серед населення окупованих міст Луганщини. Пенсіонери та вимушені безробітні, не приховуючи, демонструють невдоволення політикою окупаційної влади", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як зазначається, на шахті "Свердловантрацит" після "націоналізації" шахтарі масово пишуть заяви на звільнення.

Верголяс також оприлюднив фото, на якому зображено чергу за соціальними виплатами та пенсіями до ПКЦ ("Первый коммерческий центр", в минулому - Ощадбанк) у місті Свердловськ.

При цьому мешканці окупованих території побоюються виходити на відкриті акції протесту через страх перед "казаками" та "народною міліцією", від яких регулярно отримують погрози життю та здоров’ю, якщо ті наважаться на відкритий протест проти ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького та його поплічників.

Фото: coolyanews.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-