АТО: бойовики обстрілюють Авдіївку цілодобово

АТО: бойовики обстрілюють Авдіївку цілодобово

Карта
Укрінформ
Минулої доби в зоні проведення АТО бойовики найактивніше порушували "режим тиші" поблизу Авдіївки, де застосовували стрілецьку зброю, гранатомети, БМП, а також міномети.

Про це поінформував на брифінгу у четвер речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Донецький напрямок. НЗФ проявляли активність у всіх ключових районах протистояння: на Світлодарській дузі, у Зайцевому, поблизу Донецького аеропорту та в Авдіївці з її околицями. Втім найгарячіше в районі останньої, де бойовики обстрілювали українські рубежі оборони практично цілодобово. З арсеналу противник продовжив активно використовувати стрілецьку зброю, включно зі снайперською, гранатомети різних систем, БМП, а також епізодично – міномети. Зокрема, вчора НЗФ випустили понад 20 мін по позиції "Шахта Бутовка". Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 18 обстрілів з боку бойовиків, з яких три мінометні зафіксовані в районі Авдіївки", - повідомив Мотузяник.

За словами речника, на Маріупольському напрямку левова частка випадків порушення перемир’я з боку противника традиційно припала на південь: ділянку фронту Павлопіль – Широкине.

"Тут противник продовжує активно застосовувати бронетехніку, відкриває вогонь з кулеметів та гранатометів впродовж усієї доби, періодично застосовує міномети. Зокрема у Гнутовому та Водяному вчора бойовики випустили сумарно близько 30 мін. У Мар’їнському районі бойовики були активні лише у Мар’їнці – де вдень відкривали вогонь з легкого озброєння, а ввечері провели 2 короткотривалих мінометних обстріли. Поблизу Докучаєвська було спокійно впродовж усієї доби. Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 35 обстрілів з боку бойовиків, зокрема 5 – мінометних", - сказав він.

На Луганському напрямку терористи найактивніше обстрілювали Попаснянський район, де  відкривали вогонь у напрямку українських позицій 7 разів, додав Мотузяник. Крім того, бойовики з мінометів обстріляли Новоолександрівку, по Троїцькому вів вогонь снайпер. "На решті лінії фронту Луганського напрямку було абсолютно спокійно за виключенням Кримського, де відразу після опівночі противник провів півгодинний обстріл сил АТО з озброєння на БМП", - зауважив Мотузяник.

Фото: Facebook/Ден Леви

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-