Полтавські активісти приїхали до мера, а він - у відрядженні

Полтавські активісти приїхали до мера, а він - у відрядженні

Відео
Укрінформ
Автоколона з полтавськими депутатами та активістами прибула на вулицю Світанкову, де проживає міський голова Олександр Мамай, щоб запросити його на роботу. 

Про це Укрінформу повідомив громадський активіст та журналіст Дмитро Чикуров, який веде у Facebook відеорепортаж з місця події. 

“Це мирна акція, ми нічого робити не будемо, не будемо піддаватися на провокації. Ми просто запрошуємо Мамая прийти на роботу”, - каже Чикуров.

Наразі перед будинком мера зібралося більше десятка автівок з українськими прапорами та прапором Полтави, кілька десятків представників від СДП, ВО “Свобода” й  “Самопомочі”. 

На вулиці також стоїть патрульна поліція.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні зранку громадяни, які вимагають скликання позачергової сесії і відставки мера Полтави, заблокували вхід до міськради, пообіцявши пропускати на робочі місця лише працівників екстренних служб.

В суботу, 8 квітня, голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко та голова обласної ради Олександр Біленький прийняли спільне звернення до міського голови Мамая, попросивши його якомога швидше зібрати сесію міської ради для стабілізації ситуації, яка виникла в місті.

Міський голова Полтави Олександр Мамай повідомив у телефонному коментарі місцевому телеканалу «Лтава», що поїхав у відрядження і планує повернутися не раніше 19.00-20.00. Щодо вимог скликати позачергову сесію, то Мамай відповів, що не зробить цього, і взагалі не збирається вести переговори з мітингувальниками. Він заявив, остання сесія міськради відбулася 24 березня, і згідно з законом він має скликати наступне засідання сесії не пізніше, ніж 24 червня, і на цій черговій сесії буде поставлено питання про мораторій на МАФи.

Він також нагадав, що підприємець Віктор Степаненко вирішив зупинити будівельні роботи в арці, через які стався конфлікт. 

"На інші вимоги, у тому числі й на звільнення першого заступника Михайла Шевченка, я не піду, бо не бачу причин", - підкреслив міський голова. 

Мамай також заявив, що у разі небезпеки для його сім'ї, він діятиме адекватно.

Протестні події в Полтаві почалися 5 квітня, коли під час мітингу на знак протесту проти забудови арки в житловому будинку на вул.Соборності, 27, представники охоронної фірми "Скорпіон-2016" побили та травмували активістів. Зокрема, важкі поранення отримали ветерани АТО Олександр Коба та Дмитро Юденко, а також один з поліцейських, який захищав громадян від "скорпіонівців".

Фото: facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-