У Полтаві активісти заблокували міськраду

У Полтаві активісти заблокували міськраду

Укрінформ
У Полтаві активісти заблокували вхід до будівлі міської ради, вимагаючи приїзду міського голови Олександра Мамая і скликання позачергової сесії з приводу подій 5 квітня.

Про це кореспондентові Укрінформу по телефону повідомив депутат облради, голова обласного осередку ВО "Свобода" Юліан Матвійчук.

"Рада повністю заблокована, пропускаємо тільки працівників екстрених служб. Вимагаємо негайно провести сесію, чекаємо мера. Наші вимоги - відставка Мамая та  його першого заступника. Серед вимог також скасування всіх кримінальних справ щодо активістів. Звісно ж, підніматимемо питання забудови арки, яка спровокувала конфлікт, кінотеатру ім. Котляревського та набережної", - підкреслив Матвійчук. 

Учора так званий штаб спротиву, організований у місті після подій 5 квітня, коли працівники охоронної фірми побили мітингувальників, оголосив, що поїде до мера додому, якщо він не з'явиться у міськраді.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 5 квітня в центрі Полтави проходив мітинг місцевих мешканців та активістів на знак протесту проти забудови арки в житловому будинку на вул.Соборності, 27. Між протестувальниками та працівниками охоронної фірми "Скорпіон-2016" виникла сутичка, в якій було поранено кількох осіб - зокрема, вісім ножових поранень дістав ветеран АТО Олександр Коба. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-