Бойовики

Бойовики "ЛНР" обстріляли безпілотник ОБСЄ

Укрінформ
Поблизу Луганська бойовики обстріляли безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Про це повідомляється у звіті місії, оприлюдненому на сайті Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Як зазначається, патруль СММ у складі чотирьох співробітників Місії на двох броньованих автомобілях о 16:30 прибув для запуску безпілотного літального міні-апарата у район за 200 м на захід від аеродрому на південно-східній околиці підконтрольного "ЛНР" міста Луганськ. О 16:40 члени патруля СММ запустили безпілотник, а вже о 16:42, коли БПЛА був приблизно за 650 м на схід від позиції патруля, спостерігачі почули дві черги зі стрілецької зброї за 1 км на схід. Протягом 30 секунд зафіксовано сукупно 10-20 пострілів.

Команда СММ негайно посадила свій безпілотник, видимих пошкоджень на ньому виявлено не було. Патруль місії залишив цей район, ніхто зі спостерігачів не постраждав.

СММ проінформувала про інцидент Спільний центр із контролю та координації і звернулася до СЦКК із запитом розібратися.

"Здійснюючи політ над зазначеним районом, БПЛА виявив три РСЗВ (БМ-21 "Град", 122 мм), 5 буксируваних гаубиць (2А65 "Мста-Б", 152 мм), 7 самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122 мм) і 7 танків (Т-72). Усі ці одиниці озброєння розташовані в цьому районі з порушенням відповідних ліній відведення. Окрім того, було зафіксовано 7 бойових машин піхоти (БМП-2), 13 бронетранспортерів (п’ять БТР-70, один БТР-80 і сім МТ-ЛБ, на одному з яких була встановлена зенітна установка), 6 вантажівок воєнного типу та щонайменше 35 чоловіків, одягнених у форму воєнного типу", - йдеться у звіті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-