Бойовики

Бойовики "ОРЛО" знову зірвали розведення сил на Луганщині - СЦКК

Укрінформ
Українська сторона у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін заявила, що незаконні збройні формування "ОРЛО" вкотре зірвали розведення сил  у зоні АТО.

Крім того, представники ОРЛО планують сьогодні провести інформаційну піар-акцію за участю керівника російської сторони СЦКК та російських ЗМІ, інформує в четвер у Facebook прес-центр штабу АТО.

"Українська сторона СЦКК повідомляє, що сьогодні представники НЗФ ОРЛО планують проведення інформаційної піар-акції на ділянці розведення сил і засобів №1 "Станиця Луганська" за участю керівника російської сторони СЦКК генерал-майора Єроміна Гліба Вікторовича та представників ЗМІ Російської Федерації, а також ОРДЛО", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час зустрічі представники ОРЛО зроблять заяву щодо так званої готовності здійснити відведення сил і засобів на цій ділянці, яке має бути здійснене 6 квітня цього року відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи від 29 березня 2017 року.

"Насправді рішення Тристоронньої контактної групи можливо здійснити за умови дотримання 7-денного повного припинення вогню, верифікованого Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ", - наголосили у прес-центрі штабу АТО.

Там також повідомили, що українська сторона СЦКК востаннє фіксувала порушення режиму припинення вогню з боку НЗФ ОРЛО із застосуванням стрілецької зброї на цій ділянці 2 квітня 2017 року.

"Таким чином, розведення сил і засобів на ділянці місцевості №1 "Станиця Луганська" можливо здійснити тільки після 9 квітня за умови виконання умов, зазначених у рамковій угоді, підписаній 21 вересня 2016 року у Мінську", - йдеться у повідомленні.

У штабі також запевнили, що українська сторона виявляє готовність до виконання всіх взятих на себе зобов’язань за Мінськими домовленостями за умови безумовного їх дотримання іншою стороною. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-