Затримане росіянами судно «Рибак Херсона» повертається додому - Держрибагентство

Затримане росіянами судно «Рибак Херсона» повертається додому - Держрибагентство

Укрінформ
Риболовецьке судно «Рибак Херсона», яке було незаконно затримане російськими прикордонниками в Чорному морі, в економічній зоні України, йде в порт «Южний». Прибуття судна очікується завтра вранці.

Про це повідомляє Державне агентство рибного господарства України. 

"Станом на 6.04.2017 судно «Рибак Херсона», незаконно затримане напередодні прикордонниками Криму в економічній зоні України, йде в напрямку порту «Южний» в Одеській області. Прибуття судна очікується вранці 07.04.2017 року", - йдеться в повідомленні.

Також зазначено, що Держрибагентство України вживає активних заходів для відновлення порушених прав судна. І після його прибуття та отримання документів від капітана, судновласник ТОВ «Бора» (Україна-Одеса) планує захищати свої інтереси в межах цього неправомірного інциденту.

"Держрибагентство вже готує офіційні листи зі зверненнями до МЗС та Мін'юсту України щодо захисту інтересів українського риболовецького корабля. Міністерства мають надати роз’яснення щодо подальших необхідних дій судновласника, на якого прикордонники РФ безпідставно наклали штраф у розмірі 30 тис. рублів", - йдеться в повідомленні.

У Держрибагентстві підкреслили, що "сплата штрафу означатиме визнання легітимності окупаційної влади Криму, а несплата може спровокувати подальші проблеми із прикордонниками Криму".

Також Держрибагентство зазначило, що доповіло Державній прикордонній службі в Одеській області про погрозу російських прикордонників з травня повідомляти береговим службам Криму про необхідність арешту українських суден поблизу берегів Кримського півострову, не дивлячись на їх знаходження в економічній зоні України, - "для активних дій і унеможливлення цих порушень українських рибалок".

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на власне джерело, російські прикордонники змусили капітана українського судна «Рибак Херсона» підписати акт про порушення державного кордону Росії, бо інакше погрожували заарештувати сейнер і відвести до Севастополя. При цьому російські прикордонники заявили капітану, що з травня українським рибалкам буде перекрито доступ в Чорне море, і ловити рибу вони зможуть тільки в Дніпрі. 

4 квітня 2017 року кримський прикордонний загін, який діяв від імені Російської Федерації, зупинив українське риболовне судно «Рибак Херсона» з метою його огляду. Судно було на переході з промислу під прапором України (порт приписки «Южний», Одеська обл.), судновласник ТОВ «Бора». Переслідував судно прикордонний сторожовий катер «Аметист», який зупинив судно в 16-17 милях від мису Тарханкут в економічній зоні України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-