На Закарпатті вандали пошкодили прапор Угорщини

На Закарпатті вандали пошкодили прапор Угорщини

Укрінформ
На Закарпатті неподалік міста Берегово вандали пошкодили прапор Угорщини.

Про це у Твіттері написав міністр закордонних справ Павло Клімкін.

“З прикрістю довідався про пошкодження угорського прапора неподалік Берегова. Рішуче засуджую цей акт вандалізму. Робимо все, щоб знайти винних”, - написав він.

Міністр закликав протидіяти провокаціям разом.

“Схоже, що Росія після невдалих спроб зіпсувати укр-пол відносини взялася за наші дружні взаємини з Угорщиною”, - припустив Павло Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. За попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв унаслідок вибуху немає. На місці працюють слідчо-оперативні групи СБУ та поліції. Слідство розглядає декілька версій інциденту, в тому числі й терористичний акт.

З початку цього року в Україні сплюндровано чи пошкоджено кілька польських пам'ятників, зокрема двічі у Гуті Пеняцькій на Львівщині, а також у Биківні під Києвом. Водночас упродовж 2015-2016 років на півдні Польщі знищено або пошкоджено більше 10 українських місць пам'яті. В жодному з випадків вандалів не було затримано. Проте інформація про випадки руйнувань дуже часто першою з'являлася в російських ЗМІ, що дає підстави стверджувати, що ці акти вандалізму координуються з Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-