У МВС пояснили, чому гранатометник обрав саме Генконсульство Польщі

У МВС пояснили, чому гранатометник обрав саме Генконсульство Польщі

Укрінформ
Обстріл консульства Польщі в Луцьку більше скерований на громадську думку, аніж аби завдати шкоди установі.

Про це заявив у ефірі каналу «112 Україна» речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Очевидно, що умови виконання цього злочину були обрані такі, щоб не спричинити якусь шкоду здоров'ю або життю, оскільки на той час людей не було в приміщенні. Це такий символічний крок щось продемонструвати, скоріш за все скерований на громадську думку, на інформаційне поле, більше, ніж на безпосередню шкоду консульській установі або працівникам», -  зазначив Шевченко.

Він підкреслив, оскільки «це установа консульства, а не будь-яке інше приміщення з іншим недипломатичним статусом, то тут ми можемо говорити про більш серйозну кваліфікацію на думку слідчих».

Шевченко також пригадав інші події українсько-польської тематики, зокрема, провокативні дії у Львівській області, пошкодження вандалами меморіальних місць тощо.

«Ми все розуміємо, що все це створено для того, щоб пересварити українців і поляків на будь-яких рівнях», -  підкреслив Шевченко.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. За попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв унаслідок вибуху немає. На місці працюють слідчо-оперативні групи СБУ та поліції. Слідство вже кваліфікувало інцидент як терористичний акт.

У зв'язку з інцидентом посла України в Польщі Андрія Дещицю було викликано до МЗС РП.

Консульства Польщі в Україні 29 березня призупинили свою роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-