"Тиша" в АТО: бойовики стріляють на всіх напрямках

Карта
Укрінформ
Попри введення з 1 квітня режиму тиші, російські найманці продовжують обстріл позицій сил АТО на Донбасі на всіх напрямках, застосовуючи інколи міномети.

Про це сказав речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник на брифінгу в неділю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вчора був перший день нового перемир’я, запровадженого відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи в Мінську, що пов’язано з наближенням Великодніх свят. Проте окупанти майже одразу ж порушили ці домовленості. Незважаючи на певну деескалацію, ворог здійснив 37 обстрілів на всіх напрямках, зокрема 5 – мінометних", - сказав Мотузяник. 

Він також зазначив, що найбільше обстрілів ворог вів на Донецькому напрямку, переважна більшість з яких припадала на Авдіївку. 

"Донецький напрямок. Основні бойові дії, як і раніше, ведуться на Світлодарській дузі та під Авдіївкою. Зокрема, саме в Луганському бойовики застосовували міномети і бронетехніку. Водночас в Авдіївці сталося більше половини всіх ворожих обстрілів на Донецькому напрямку. Також противник порушив режим тиші в Майорську, Верхньоторецькому та Кам’янці. В Донецькому аеропорту вчора було тихо. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 13 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння", - зазначив Мотузяник.

Речник також зауважив, що незмінними залишаються напрямки обстрілів російських найманців і на Маріупольському напрямку. Вже традиційно ворог тут веде вогонь на ділянці фронту Павлопіль-Широкине.

"Маріупольський напрямок. Незважаючи на значну деескалацію обстановки, основні райони бойових дій залишаються незмінними. Близько 2/3 ворожих обстрілів припадає на ділянку фронту Павлопіль-Широкине. Проте слід відзначити, що вперше за багато місяців на цих рубежах окупанти не застосовували важке озброєння. По одному мінометному обстрілу з боку противника сталося в Красногорівці та Березовому. Вони були достатньо нетривалими", - зазначив Мотузяник. 

За інформацією речника МОУ, на Луганському напрямку противник порушив режим двічі – біля залізничної станції Донець у Станиці Луганській та в Троїцькому біля Попасної.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-