У Балаклії - толока, сапери обстежують 10-кілометрову зону навколо міста

У Балаклії - толока, сапери обстежують 10-кілометрову зону навколо міста

Фото
Укрінформ
Продовжується нетехнічне обстеження території в радіусі 10 км від Балаклії.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у Харківській ОДА.

"Продовжується нетехнічне обстеження території, прилеглої до Балаклії в радіусі 10 км, та розмінування сільських угідь", - зазначили в ХОДА.

До виконаня робіт залучено 100 піротехників и 36 одиниць спецтехніки (20 піротехнічних розрахунків).

"До обласного штабу з НС надійшло 516 заяв щодо виявлення боеприпасів. Всього з початку робіт вилучено 3 тис. 700 вибухонебезпечних предметів", - додали в ХОДА.

В пошкоджених вибухами будинках вже почали ремонтувати покрівлі та встановлювати вікна.

Крім того, як повідомляє ДСНС, 1 квітня рятувальники Харківщини спільно з представниками місцевих комунальних служб проводять генеральне прибирання міста Балаклія та прилеглих  до неї населених пунктів, які наприкінці березня постраждали від вибухів на артилерійських складах.

"Зокрема, на прибудинкових ділянках, дахах житлових будинків організоване вивезення будівельного сміття, рештків віконних рам та шиферу, прибирається навколишня територія. Загалом, до участі у толоці залучені 304 осіб та 18 одиниць техніки", - зазначають рятувальники.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок  НС на арсеналі пошкоджено 339 житлових будинків, з яких 117 - багатоквартирні, 222 - приватні. 13 багатоквартирних будинків, де проживає 93 сім'ї (176 осіб), не піддаються ремонту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-