Губернатор Харківщини сказала, що відбудують у Балаклії в першу чергу

Губернатор Харківщини сказала, що відбудують у Балаклії в першу чергу

Укрінформ
Гроші, які виділено на відновлювальні роботи в Балаклійському районі, де 23 березня спалахнули склади військового арсеналу, у першу чергу, будуть спрямовані на відновлення житлового фонду.

Так сказала журналістам голова Харківської ОДА Юлія Світлична, коментуючи розподіл грошей - 100 млн грн з Кабміну та 10 млн грн з обласного бюджету - на відновлювальні роботі у Балаклійському районі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сесія облради учора була присвячена перерозподілу фінансових ресурсів на районний рівень для того, щоб якомога швидше розпочати відновлювальні роботи в Балаклійському районі. Людям потрібно повертатися додому, людям потрібно компенсувати збиток, який був нанесений вибухами. У першу чергу ці гроші будуть спрямовані на відновлення житлового фонду", - зазначила Світлична.

За її словами, внаслідок НС  на арсеналі в Балаклійському районі було пошкоджено 373 будівлі.

"У числі пошкоджениіх - 339 житлових будинків, з яких 117 - багатоквартирні, 222 - приватні, причому 2 приватних будинки зруйновані повністю та не піддаються ремонту, 3 - частково. Також не піддаються ремонту 13 багатоквартирних будинків, у яких проживає 93 сім'ї (176 осіб)", - додала Світлична.

У пошкоджених вибухами будинках у Балаклійському районі вже почали ремонтувати покрівлі та встановлювати вікна. До газопостачання підключено понад 14,5 тисяч абонентів району, з 21-ї котельні не працює тільки одна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-