Провокативні дії в Україні та Польщі мають одного замовника – Синютка

Провокативні дії в Україні та Польщі мають одного замовника – Синютка

Укрінформ
Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка подякував за єдність із українським народом представникам Генерального консульства Польщі у Львові, Послу Республіки Польща в Україні і усім полякам, які сьогодні проживають на території України.

Про це Синютка зазначив на спільному брифінгу в Львівській облдержадміністрації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми стали свідками провокативних дій з боку спецслужб країни-агресора, щоб розхитати та дестабілізувати економіко-політичну ситуацію на теренах Західної України. Але завдяки злагодженим діям українських спецслужб та правоохоронців, ми змогли не лише локалізувати цю подію, але й виявити її замовників та організаторів», - зазначив Синютка.

За його словами, спільними діями та підходами до виявлення провокаторів українці та поляки демонструють єдність своїх народів.

«Я переконаний, що ті провокативні дії, які вчиняються на території Польщі щодо українців та українських пам’ятників, мають того ж замовника, що і провокації, свідками яких ми стали сьогодні», - сказав керівник області.

Як повідомляв Укрінформ, на Львівщині 29 березня затримали групу громадян, які намагалися влаштувати провокаційну акцію, пов’язану із розпалюванням міжнаціональної ворожнечі між поляками та українцями. А саме близько 150 осіб із плакатами «Припиніть геноцид поляків в Україні» перекрили трасу Львів - Рава-Руська поблизу села Гряда Жовківського району. З цього приводу в ОДА відбувся спільний брифінг голови облдержадміністрації Олега Синютки, начальника Головного управління Нацполіції у Львівській області Валерія Середи та керівника обласного Управління СБУ Віктора Андрейчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-