АТО: найнеспокійніше - на Світлодарській дузі та в районі Авдіївки

АТО: найнеспокійніше - на Світлодарській дузі та в районі Авдіївки

Карта
Укрінформ
Найбільш неспокійна ситуація протягом минулої доби спостерігалася  на Донецькому напрямку на Світлодарській дузі та в районі Авдіївки.

Про це поінформував під час брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Донецькому напрямку вчора найнеспокійніше було на Світлодарській  дузі та в районі Авдіївки. Окупанти протягом дня здійснили декілька коротких мінометних обстрілів по Луганському, а після 11-ї вечора відкрили потужний вогонь з мінометів калібру 120-мм по місту, під час якого було випущено більше 60 снарядів”, - сказав Лисенко. 

В районі горлівського периметру ворог застосовував виключно легке озброєння. В Авдіївці відбулося два ворожих мінометних обстріли, ще три припали на Кам’янку. В районі Донецького аеропорту окупанти відкривали вогонь з кулеметів та гранатометів різних модифікацій.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 23 ворожих обстріли, з них – 11 з важкого озброєння.

За  словами речника МОУ, на Маріупольському напрямку, порівняно з минулими днями, ситуація помітно покращилася: “Окупанти здійснили по  одному мінометному обстрілу в Красногорівці та Тарамчуку. У решті епізодів порушення режиму припинення вогню ворог застосовував легке озброєння”. Водночас снайперські групи противника відкривали вогонь у Гнутовому та Водяному. На відрізку лінії фронту від Павлополя до Широкиного  ворог неодноразово відкривав вогонь з гранатометів та стрілецької зброї.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 27 обстрілів з боку бойовиків.

“На Луганському напрямку ситуація залишається незмінною. Ворог продовжує відкривати вогонь з мінометів  калібрів 82 та 120 мм по позиціях Збройних сил України. Зокрема бойовики здійснили два мінометних обстріли у Кримському, три – у Троїцькому та чотири – у Новозванівці”, - повідомив Лисенко.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 11 обстрілів, з них 7 - з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій троє українських військовослужбовців  отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-