Миколаївський завод ремонтує танкер РФ, який заходив в окупований Крим

Миколаївський завод ремонтує танкер РФ, який заходив в окупований Крим

Укрінформ
Чорноморський суднобудівний завод у Миколаєві ремонтує російський нафтовий танкер "Roschem-2" ("Роскем-2"), який всупереч санкціям, заходив в порти окупованого Криму.

Про ремонт раніше повідомили в прес-службі компанії "Smart Maritime Group, до якої належить ЧСЗ.

"На Чорноморському суднобудівному заводі триває ремонт танкера-нафтопродуктовоза "Roschem-2". За допомогою плавучого дока була здійснена накатка танкера на стапельну позицію поточно-позиційного виробництва. ... Тепер миколаївські корабели виконують корпусні роботи, ремонт трубопроводів та донно-бортової арматури", - зазначили в прес-службі.

Між тим, як вдалося дізнатися кореспонденту Укрінформу, російський танкер "Roschem-2" є порушником режиму окупованої території в Криму, і його навіть підозрювали в причетності до контрабандних схем відомого олігарха Курченка, який нині "у бігах". Про це повідомляється на сайті "Моніторингової групи Майдану закордонних справ". Танкер перебуває у "Базі даних морських суден, які в порушення законодавства України та міжнародних санкцій заходили в порти окупованого Кримського півострова з моменту анексії 18 березня 2014 року".

Як повідомила прес-секретар компанії "Smart Maritime Group" Владислава Максимова, судно дійсно зайшло на ЧСЗ під російським прапором. Проте, за її словами, "жодна норма законодавства України в даному разі не порушена, адже йдеться про взаємостосунки двох приватних компаній".

Варто зауважити, що 100-відсoтковий пакет акцій ЧСЗ наразі перебуває у "Smart Maritime Group". Вона входить в групу "Смарт-Холдинг", яка підконтрольна одіозному російському олігарху, народному депутату України Вадиму Новинському.

Фото: НикВести

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-