У Дніпрі викрили маршрут, за яким до них з’їжджалося львівське сміття

У Дніпрі викрили маршрут, за яким до них з’їжджалося львівське сміття

Укрінформ
Біля Дніпра на Криворізькому шосе затримали ще одну вантажівку з львівським сміттям.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на інформацію Дніпровського відділу поліції.

"За даними поліції, на місце події виїжджала слідчо-оперативна група, зібрано матеріал. Наразі фура зі сміттям перебуває на своєму місці: нікуди не рухається і не розвантажується, повідомили в поліції", - йдеться у повідомленні.

Водночас активіст громадської організації "Рух "Вільна доля" Вадим Мірошник заявив, що у водія фури була виявлена накладна, виписана без номера договору та з іншими порушеннями.

"Водій зізнався, що його напарник вже раніше возив сюди такий вантаж і йому показували, де розвантажуватися. З усього можна зрозуміти, що ми маємо справу з налагодженою схемою перевезення сміття в наш регіон", – заявив Мірошник.

У неділю громадські активісти заявили про затримання у Дніпрі однієї фури з львівським сміттям. У накладній, яку показав водій тієї машини, відправником сміття значилось львівське підприємство, а одержувачем – київське. Пунктом розвантаження зазначено сміттєвий полігон "Правобережний" у Дніпрі.

Минулого тижня на Дніпропетровщині в Криничанському районі поліція виявила несанкціоноване скидання сміття зі Львова на сміттєзвалищі райцентру. За фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 Кримінального кодексу – забруднення землі. Як поінформували у поліції, сміття привезли двома автівками з причепом.

Львівські фури з вересня 2016 року затримують на Дніпропетровщині. У кожному випадку санепідемслужба складає акти про порушення санітарних норм, а поліція супроводжує за межі області.

2016 року на Дніпропетровщині відбулась низка акцій протесту місцевих жителів проти звезення до області твердих побутових відходів зі Львова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-